Logo-symbolen.png

Hallo.

Hier trachten wij u alle nodige informatie te geven over VERWARMINGSENERGIE

Hopelijk helpt dit u om uw weg te vinden in de soms onduidelijke wereld van ENERGIE!

Elektrische auto vereist equivalent van 150 kerncentrales

Dat een elektrische auto een positief effect heeft op luchtvervuiling mag duidelijk zijn, maar of een transitie van de huidige voertuigen naar elektrisch op korte termijn haalbaar is blijft de vraag.

Een grootschalige introductie van elektrische wagens in Europa zou 150 gigawatt aan bijkomende elektriciteitsopwekking vereisen. Dat berekende het Europese Milieuagentschap. Dat is het equivalent van 150 kerncentrales.

Daarbij wordt wel uitgegaan van een scenario waarbij vier op de vijf auto’s elektrisch rijden in 2050. De reductie aan broeikasgassen zou wel aanzienlijk zijn. De transportsector zou 90 procent minder CO2 uitstoten en de uitstoot van vervuilend stof zou met tachtig procent dalen. Over de haalbaarheid van die omschakeling spreekt de studie zich niet uit. Volgens de Europese Commissie zou in 2050 slechts 8 procent van de auto’s elektrisch zijn.

De TOEKOMST van efficiënt en milieuvriendelijk stoken met AUTOMATISCHE regeling bij houthaarden is HIER.

3 goede redenen om je oude kachel te vervangen!