Logo-symbolen.png

Hallo.

Hier trachten wij u alle nodige informatie te geven over VERWARMINGSENERGIE

Hopelijk helpt dit u om uw weg te vinden in de soms onduidelijke wereld van ENERGIE!

België zoekt oplossing stroomprobleem in stroomboten

Electrabel haalt stroomboten van onder het stof tegen black-out

 Om het dreigende stroomtekort deze winter op te lossen is de energiegroep Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in onze havens aan het elektriciteitsnet kunnen worden gekoppeld. Die worden doorgaans ingezet in oorlogsgebieden of ontwikkelingslanden.

Engie Electrabel bestudeert het inhuren van stroomboten om de elektriciteitsvoorziening in januari en februari te verzekeren. Dat bevestigt woordvoerster Hellen Smeets. Ze voegt er meteen aan toe dat er nog niets concreets is.

Stroomboten zijn schepen met erg grote dieselgeneratoren aan boord. De grootste hebben een capaciteit van 460 megawatt. Ter vergelijking: Doel 1 en 2, de kleinste kern­reactoren in ons land, hebben elk een capaciteit van 433 megawatt.

De elektriciteit op die stroomboten wordt opgewekt door diesel te verbranden. Voor het milieu is zo’n boot dus geen goede zaak. Ook is het nog de vraag waar de zeeschepen kunnen worden aangesloten op het hoogspanningsnet. Het is in de havens uitkijken naar een geschikte plek.

Dat een land als België  erover moet nadenken om dergelijke middelen in te schakelen is een absoluut bewijs van het wanbeleid op het gebied van energie. 

Dit zijn maatregelen die in ontwikkelingslanden worden toegepast! 

Green deal: Houtkachels moeten tegen 2030 helft minder schadelijke stoffen uitstoten

Steun de vervanging van oude haarden.