Logo-symbolen.png

Hallo.

Hier trachten wij u alle nodige informatie te geven over VERWARMINGSENERGIE

Hopelijk helpt dit u om uw weg te vinden in de soms onduidelijke wereld van ENERGIE!

Ook klanten Luminus zien energiefactuur fors oplopen: tot 400 euro extra

De problemen in de kerncentrales hebben niet alleen een impact op uitbater Engie Electrabel. Ook het nummer twee op de Belgische energiemarkt, EDF Luminus, wordt zwaar getroffen. De problemen doen de energiefactuur voor de klant fors oplopen.

Aangezien Luminus tien procent van Doel 3 en 4 en Tihange 2 en 3 bezit, moet het meebetalen aan de vaste kosten en herstellingswerken, schrijft De Tijd dinsdag. En als de reactoren stilliggen, krijgt het geen stroom in de plaats. De problemen doen de energiefactuur voor de klant fors oplopen, met 275 euro tot 400 euro voor elektriciteit en gas samen, berekende de krant.

Om zijn klanten te bevoorraden moet EDF Luminus elders stroom aankopen. In oktober gaat het om 100 MW en in november en een deel van december om 200 MW, aldus een woordvoerder in de krant. Door de sterke stijging van de marktprijzen de voorbije weken zal EDF Luminus veel meer moeten betalen.

De financiële impact op het bedrijf zou tientallen miljoenen euro’s bedragen. Vanaf november kan EDF Luminus wel weer rekenen op de gascentrale van Seraing (470 megawatt).

Opnieuw problemen bij Belgische kerncentrales Doel en Tihange

Efficiënt en milieuvriendelijk stoken met AUTOMATISCHE regeling bij houthaarden.