Logo-symbolen.png

Hallo.

Hier trachten wij u alle nodige informatie te geven over VERWARMINGSENERGIE

Hopelijk helpt dit u om uw weg te vinden in de soms onduidelijke wereld van ENERGIE!

Keuze houthaard of gashaard.

Tegen 2030 moeten hout-, pelletkachels en open haarden de helft minder schadelijke stoffen uitstoten en verouderde kachels moeten vervangen worden. Dat is overeengekomen in de Green Deal huishoudelijke houtverwarming. Is je kachel aan vervanging toe? DRU helpt je kiezen tussen hout en gas.

DRU helpt jou de juiste keuze maken

Vervang je je oude hout- of gaskachel? Denk dan opnieuw na over je keuze: wil je hout of gas? Ga na welke functie een haard voor jou heeft: warmte of eerder sfeer en gezelligheid? Zowel gas- als houtkachels hebben ieder hun voordelen. DRU helpt jou de juiste keuze maken.

Houtkachel...

De geur, een knetterend vuur en een warm vlammenspel. Dat is de beleving van een echt houtvuur. Dat ruik, hoor en voel je. Bovendien is hout een hernieuwbare energiebron. Maar hout moet je wel verwerken en opslaan. De hedendaagse houtkachels van DRU zijn voorzien van een energielabel. Zo zie je in één oogopslag wat het vermogen, rendement en de invloed op het milieu is.

... of gashaard

Door nieuwe technieken is een gasvuur haast niet meer te onderscheiden van een 'echt' vuur. Je ruikt of hoort geen hout, maar geniet wel van het gebruiksgemak van een gashaard. Door het vlampatroon en de warmteafgifte zelf in te stellen via de Eco Wave-app, wordt het nooit te warm en geniet je toch van een mooi vlammenspel. Bovendien kan je een gashaard plaatsen waar je maar wil.

De waarheid over "van het gas af"

Vlaamse regering keurt vervangingspremie voor kachels goed