Logo-symbolen.png

Hallo.

Hier trachten wij u alle nodige informatie te geven over VERWARMINGSENERGIE

Hopelijk helpt dit u om uw weg te vinden in de soms onduidelijke wereld van ENERGIE!

Wat zijn de voordelen van PROPAAN?

Propaan heeft heel wat voordelen. Ten eerste is het makkelijk vervoerbaar: onder bescheiden druk verandert de damp van propaangas in een vloeistof. Hierdoor kan het gemakkelijk opgeslagen en dus vervoerd worden in speciaal vervaardigde tanks en flessen. Wanneer de druk verdwijnt, verandert de vloeistof weer in een gas.

Nog meer voordelen:

  • Te gebruiken bij uiteenlopende commerciële en huishoudelijke toepassingen, zoals verwarming, warm water, koken, verlichting, stroomopwekking en industriële verwarming.

  • Op verschillende manieren te verpakken en op te slaan, van navulbare gasflessen tot gastanks.

  • Beschikbaar in de meest afgelegen gebieden, waardoor het leven van miljoenen Europese burgers is verbeterd en de brandstof energieoplossingen biedt voor regionale ontwikkeling in deze afgelegen gebieden.

  • Een belangrijk alternatief voor chemicaliën in verschillende agrarische toepassingen, zoals de reiniging van veestallen of onkruidbestrijding.

  • Een van de meest schone brandstoffen op het vlak van CO2-uitstoot. Propaan produceert bij huishoudelijk en industrieel gebruik gemiddeld 15% minder CO2per kilowattuur dan aardolie, 50% minder dan steenkool en beduidend minder dan de gemiddelde Europese elektriciteit via het net. Het ‘broertje’ biopropaan is zelfs 100% duurzaam en chemisch identiek aan propaan.

Hoe vaak moet mijn gastank gevuld worden?

Waarom is goede ventilatie bij een PROPAANFLES belangrijk?