Logo-symbolen.png

Hallo.

Hier trachten wij u alle nodige informatie te geven over VERWARMINGSENERGIE

Hopelijk helpt dit u om uw weg te vinden in de soms onduidelijke wereld van ENERGIE!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN GASHAARD EN EEN GASKACHEL?

In het verleden was het zo dat gashaarden vooral als sfeer- en bijverwarming werden toegepast. Wanneer warmtevoorziening het hoofddoel was, ging de voorkeur uit naar een gaskachel. Dit onderscheid is in de afgelopen jaren komen te vervallen. De gashaarden van DRU zijn niet alleen heel sfeervol, maar bieden je ook een uitstekende en efficiënte bron van warmte. Door diverse innovaties bieden de hedendaagse gashaarden je optimale controle en gebruiksgemak: er is een passende gashaard voor iedere ruimte en elke verwarmingsbehoefte. De gashaard anno nu is qua esthetiek en sfeer een waardevolle aanvulling op je interieur, maar ook een efficiënt middel om je woning te verwarmen, al dan niet in combinatie met andere warmtebronnen.

Voordelen van gashaarden en gaskachels

Zowel gashaarden als gaskachels hebben een aantal aantrekkelijke voordelen.

Gebruiksvriendelijk

Voor zowel gashaarden als gaskachels geldt dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. Er is maar weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk om dit onderhoud bijtijds uit te voeren. Het belangrijkste voordeel is dat je een gashaard of gaskachel eenvoudig aanzet, tegenwoordig met behulp van een afstandsbediening, tablet of smartphone.

Weinig uitstoot

Het verbranden van gas produceert veel minder fijnstoffen dan andere brandstoffen. Bovendien zijn de gashaarden van DRU zodanig ontwikkeld, dat de uitstoot tot een minimum beperkt blijft. Hierdoor veroorzaak je ook geen overlast voor je omgeving.

Zeer efficiënt

Bij de aanschaf van een gashaard of gaskachel kun je aan het energielabel precies zien hoe efficiënt het beoogde toestel is. Meer informatie over het energielabel vind je hier.

Eenvoudige installatie

Een gesloten verbrandingssysteem is tegenwoordig het meest gangbare. De afvoer van een gesloten verbrandingssysteem kan eenvoudig door de muur en is dus in de meeste woningen te realiseren. Ook kan er in veel gevallen een bestaand rookkanaal worden gebruikt.

Verschillende typen gaskachels

Kies je voor een gaskachel, dan heb je de keuze uit twee verschillende types: een vrijhangende gaskachel of een vrijstaande gaskachel. Een vrijstaande gaskachel staat los van de muur. Je hebt daardoor veel vrijheid met betrekking tot de plaatsing. Dit type kachel noem je ook wel een schoorsteenkachel. De warmte van een vrijstaande kachel kan naar alle zijden uitstralen. Bovendien heb je bij dit type kachel vaak ook een gezellig vlambeeld. Vrijhangende kachels noem je ook wel gevelkachels. Dit type kachel heb je puur als verwarming. Er is geen zicht op de vlam.

De mogelijkheden van gashaarden

Bij gashaarden kun je drie verschillende types onderscheiden. Elk type heeft weer zijn eigen voordelen en mogelijkheden.

Vrijstaande gashaarden

Een vrijstaande gashaard is iets flexibeler: wanneer je ooit een andere gashaard wilt, dan is vervanging met dit type haard eenvoudiger en goedkoper.

Vrijhangende gashaarden

Bij een vrijhangende gashaard blijft de vloer vrij, wat een ruimtelijk effect geeft. De warmte kan naar alle kanten uitstralen. Daardoor is dit type haard zeer geschikt voor grote, open ruimtes.

Inbouwgashaarden

Veel gashaarden kun je laten inbouwen in een schouw of tegen een andere muur in de woning. Wanneer je van een strakke afwerking houdt, geheel afgestemd op je interieur, dan is een inbouwgashaard een goede optie.

Uniek aan gashaarden is het grote aantal mogelijkheden voor het bepalen van het vuurzicht. Zicht op het vuur vanaf twee zijden, drie zijden of een tunnelzicht, zelfs tussen verschillende ruimtes in je huis, behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kun je met specifieke innovaties voor inbouw gashaarden, zoals de DRU PowerVent®, ook een gashaard laten aanleggen op plaatsen waar dit eerder niet kon.

Wanneer je toch twijfelt of een gashaard of een gaskachel de beste keuze is voor jouw situatie, breng dan een oriënterend bezoek aan een dealer. De dealer kan je eveneens meer vertellen over de verschillende typen gashaarden en gaskachels.

WAAR LET IK OP BIJ DE PLAATSING VAN EEN GASHAARD?

WAAR LET IK OP BIJ DE AANKOOP VAN EEN GASHAARD OF EEN GASKACHEL?